Održan TeamUp Live 4 – predstavljeni izvrsni projekti

Održan TeamUp Live 4

Završio je TeamUp Live 4, a mi smo se potrudili da i ovog puta okupimo zanimljive goste. S nama se 29. rujna 2021 u 17:00 h putem Zoom-a družio Stjepan Buljat, suosnivač i CTO startupa Cognism

Nakon 2 kruga umrežavanja sa sudionicima, započeli s glavnim dijelom događaja – Stjepanovim predavanjem o razvoju Cognisma. Stjepan je zadarski IT stručnjak s preko 15 godina iskustva, specijaliziran za izradu robusnih i skalabilnih informacijskih sustava. Nakon godina rada u korporacijama, odlučio je da je vrijeme da se posveti razvoju svoje ideje. U suradnji s Britancem Jamesom Isilayem, osnovao je Cognism i razvio Prospector. Riječ je o softveru koji tvrtkama olakšava pronalazak novih klijenata uz pomoć prikupljenih podataka i umjetne inteligencije. 

Osim zanimljive priče o razvoju Cognisma i prvim uspjesima, ali i neuspjesima, Stjepan nam je otkrio može li se Cognism još uvijek definirati kao startup iako trenutno imaju preko 250 zaposlenika. Od Stjepana smo saznali da još uvijek nisu pronašli potpuni product market fit te da još uvijek pivotiraju. A kako je znao da je James pravi match za osnivanje startupa i kako je njihova okolina reagirala na osnivanje Cognisma, doznajte u videu u nastavku. 

Startup pitchevi i otvorenje pozicije

Nakon fireside chata s Stjepanom, došlo je vrijeme za startupe u ranoj fazi čije vrijeme tek stiže. Iznimno nam je drago bilo ugostiti Zvonimira Jukića iz UniCompoSTaDanielle Ralic iz Intrepida i našeg Filipa Stipančića iz Lean Startup Hrvatske.

Voditelj tima UniCompoST, Zvonimir Jukić predstavio nam je projekt i članove svog tima. Riječ je o malom timu koji se bavi razvojem hardware uređaja koji kombiniraju biološku obradu otpada i indoor vrtlarenje. U potrazi su za novim kolegom koji će svojim računalnim vještinama pridonijeti razvoju proizvoda. Točnije, tragaju za programerom za razvoj mobilne i web aplikacije

Zatim je red došao i na Danielle Ralic iz startupa Intrepid koji je osnovan s misijom poboljšanja zdravstvene zaštite korištenjem tehnologije. Njezin tim razvio je Ancoru, aplikaciju za pacijente koja koristi AI kako bi olakšala klinička istraživanja. Kako bi i dalje nastavili razvijati svoja pametna rješenja traže nove kolege. U potrazi su za Front End Developerom i Senior Data Developerom.

Naš Filip Stipančić je također pitchao! Predstavio je Lean Startup, hrvatsku inovacijsku agenciju i projekte na kojima smo vrijedno radili posljednih nekoliko godina. Naš tim se također postepeno povećava, stoga smo u potrazi za suradnikom na projektima i administratorom web stranice

Ukoliko ste zainteresirani za neke od ovih pozicija, prijavite se putem TeamUp weba.

Zahvaljujemo se našim izlagačima i sudionicima koji su nam se pridružili i s uzbuđenjem Vam najavljujemo idući TeamUp Live koji će se održati u studenom.

Ovim putem se želimo zahvaliti i svim partnerskim organizacijama TeamUp projekta koji su nas podržavali u našim aktivnostima te vrijedno dijelili naš sadržaj putem svojim društvenim kanala. Zahvale idu ICT Županiji, Impact Hub Zagrebu, Riječkoj razvojnoj agenciji Porin, Tehnološkom parku Varaždin, Tehnološko inovacijskom centru Međimurje, Enter Koprivnici, Mreži inkubatora Virovitičko-podravske županije, Invento Capital Partners, Start-up inkubatoru Rijeka, Inovativnom Zadru, Studentskom poduzetničkom inkubatoru EFST, South Central Ventures, INOVAciji Zadar, BIRD incubatoru, Lokalnoj razvojnoj agenciji PINS, BIOS Inkubatoru i FOI-u.

Ako vam se sviđa ovaj format, pogledajte kako je izgledao i prethodni TeamUp Live.

Prijave za TeamUp Live 5 u tijeku

Vidimo se na sljedećem startup umrežavanju 3. studenog 2021. u 17:00 putem Zooma, a prijave su moguće putem linka.

  • Podijeli ovu objavu

Ostavite komentar