Marko Budiselić, Memgraph – sljedeći TeamUp Live gost

Pripremamo još jedan TeamUp Live! Pozivamo te na prvi TeamUp Live u 2022. godini. Nakon online izdanja TeamUp Live događaja, ovog puta družimo se uživo u BIRD Incubatoru. 

Želiš se priključiti startupu i pridonijeti njegovu razvoju? Imaš potrebna znanja i vještine, a tražiš tim gdje bi to mogao pokazati?

– Onda moraš doći na TeamUp Live u BIRD-u. 

TeamUp Live je jedinstven događaj osmišljen kako bi startupe u ranoj fazi povezao sa svojim prvim suosnivačima, suradnicima i zaposlenicima. Isto tako, TeamUp pruža priliku svim pojedincima koji se žele okušati u startup poduzetništvu da to i učine.

U tu svrhu pokrenuli smo i TeamUp Online platformu kao svojevrstan startup oglasnik nudeći ponudu otvorenih pozicija s ciljem stvaranja što većeg broja uspješnih suradnji. 

Memgraph x TeamUp Live

Startat ćemo s fireside chatom s Markom Budiselićem, tehničkim direktorom i suosnivačem Memgrapha

Marko Budiselic

Memgraph je hrvatski startup osnovan 2016. u Londonu od strane dvoje inženjera računarstva Dominika Tomičevića i Marka Budiselića. U Memgraphu su razvili platformu koja omogućuje izračun tokova podataka i analizu grafova u realnom vremenu. Iako ovu tehnologiju već interno razvijaju divovi poput Applea, Facebooka i Googlea za vlastite potrebe, u Memgraphu su odlučili napraviti je široko dostupnom. 

GitHub - memgraph/memgraph: Build modern, graph-based applications on top of your streaming data in minutes

Memgraph je platforma koja spaja tokove podataka iz drugih sustava te traži poveznice između njih u realnom vremenu koji se ne mogu vidjeti u klasičnim prikazima podataka, poput Excela i sličnih platformi. Podaci koji pristižu velikim brzinama obrađuju se u kratkom vremenu što  razvojnim programerima, inženjerima, podatkovnim stručnjacima i velikim kompanijama omogućuje programiranje aplikacija u samo nekoliko minuta. 

Trenutno broje oko dvadeset i pet zaposlenika, a najviše ih dolazi iz Hrvatske. Imaju velike planove za budućnost te namjeravaju udvostručiti broj zaposlenika. 

Memgraph Company

Memgraph prate veliki uspjesi. Nedavno su privukli investiciju od 6,7 milijuna dolara predvođenu M12, Microsoftovim venture fondom.

A kako su izgledali njihovi počeci i razvoj tima, saznajte na TeamUpu.What’s in it for me?

Nakon razgovora s Markom o razvoju Memgrapha, slijede pitchevi naših startup foundera koje će predstaviti svoje projekte i otvorene pozicije koje nude u svom timu.

A za kraj slijedi neformalni networking sa founderima i ostalim sudionicima. Ne brini, bit će hrane i pića. 🙂

BIRD Incubator

Startupi i njihove otvorene pozicije

Nakon uvodnog dijela, slijede pitchevi naših startupa i njihove otvorene pozicije. Kako bi pronašli nove članove u svom timu, projekte će pitchati:

Ultrax startup koji se bavi prikupljanjem podataka u sportu, s trenutnim naglaskom na nogomet

CURRIQLA startup koji je osmislio razvio platformu namijenjenu studentima, profesionalcima i organizacijama za planiranje osobnog razvoja i karijere

Okitokitim koji radi na inovativnoj digitalnoj platformi za kvalitetnu komunikaciju i lakše upravljanje vrtićima i izvanškolskim ustanovama

Vendue Tech gradi platformu za zajedničko ulaganje kako bi tokenizirala podcijenjene nekretnine

Zvuči zanimljivo, kad i gdje?

TeamUp Live će se održati 5. travnja 2022. u 17:00 h u BIRD Incubatoru (Ul. Franje Petračića 4, Zagreb). 

Svoj dolazak prijavi ovdje -> https://forms.gle/LVjRU8fhYEZN25UU6 

O BIRD Incubatoru

BIRD = Business, Intelligence, Research & Development

BIRD Incubator je prvi specijalizirani inkubator za AI i analitiku u Hrvatskoj. Startup timovima omogućava rad na novim i inovativnim rješenjima osiguravajući im infrastrukturu za rad. Uz to, nude i mogućnost održavanja meetupova i hackathona. BIRD nudi i stručnu podršku mentora u procesu razvoja i unapređenja rješenja, a timovima unutar inkubatora na raspolaganju su i stručnjaci iz cijele Hrvatske i regije.

BIRD Incubator

Ovim putem se želimo zahvaliti i svim partnerskim organizacijama TeamUp projekta koji su nas podržavali u našim aktivnostima te vrijedno dijelili naš sadržaj putem svojim društvenim kanala. Zahvale upućujemo BIRD incubatoru, ICT Županiji, Impact Hub Zagrebu, Riječkoj razvojnoj agenciji Porin, Tehnološkom parku Varaždin, Tehnološko inovacijskom centru Međimurje, Enter Koprivnici, Mreži inkubatora Virovitičko-podravske županije, Invento Capital Partners, Start-up inkubatoru Rijeka, Inovativnom Zadru, Studentskom poduzetničkom inkubatoru EFST, South Central Ventures, INOVAciji Zadar, Lokalnoj razvojnoj agenciji PINS, BIOS Inkubatoru i FOI-u.

Ako vam se sviđa ovaj format, pogledajte kako je izgledao i prethodni TeamUp Live.

  • Podijeli ovu objavu

Ostavite komentar